Jouw mening teltMeedenken over Cromvoirt, Helvoirt en Vught

Den Hoek: CPO-groep is gestart met de bouw, Hazenberg en Woonveste volgen snel

In Den Hoek in Helvoirt komen er in totaal 78 woningen bij. Een mix van sociale huurwoningen, betaalbare koopwoningen, middeldure- en dure koopwoningen. De woningen worden gerealiseerd door verschillende initiatiefnemers. Ontwikkelaar Van de Ven heeft de woningen opgeleverd, Reuvers en Van der Heijden zijn bezig met de afronding.

Hazenberg en Woonveste starten op korte termijn met de bouwactiviteiten. De CPO-groep ‘Helvoirt bouwt duurzaam met Helvort’ is net gestart. Alle losse kavels zijn momenteel in optie, verkocht, in het vergunningstraject of in aanbouw. Het totale project kent een vooruitstrevend circulaire en duurzaamheidsambitie, met onder andere zeventien circulaire en twaalf energieneutrale woningen.

Extra aandacht voor klimaatadaptatie voor de openbare ruimte
De gemeente is gestart met de voorbereiding van de definitieve inrichting van alle openbare ruimte: het woonrijp maken. Dit volgt na afloop van de bouwactiviteiten. Dan gaan we tijdelijke wegen beklinkeren, we beplanten de groene zones en we maken de parkeerplaatsen definitief. Dit doen we klimaatadaptief. Dat betekent dat we in de aanleg van de definitieve inrichting rekening houden met het actuele en verwachte klimaat. Denk bijvoorbeeld aan grootschalige bomenplant (voor verkoeling en verbetering biodiversiteit).

Cookie-instellingen