Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Submenu

Energie & Klimaat

In Vught zijn we op weg naar een schonere en duurzamere samenleving. We zetten duurzame stappen om de opwarming van de aarde tegengaan. Ook leren we om te gaan met de gevolgen van het veranderende klimaat zoals: hitte, droogte en heftige buien.

Veel van onze inwoners en ondernemers zijn al goed bezig. Bijvoorbeeld door te kiezen voor schone en duurzame energie, door minder energie te verbruiken, door een betere woning- of gebouwisolatie en door te kiezen voor een groene tuin. Dit alles draagt bij aan een beter klimaat, een fijnere leefomgeving en een mooiere toekomst voor de volgende generatie.

 

Opwek zonne-
en windenergie

zon schijnt door bomen

In de tijdlijn is te zien waar we als gemeente vandaan komen en waar we naar toe gaan met de grootschalige opwek van zonne- en windenergie in Vught.

 naar de tijdlijn  

Energie + Klimaat loket 

Energie+Klimaat loket

Kom eens langs bij het Energie + Klimaat loket aan het Moleneindplein 25.

Geopend op ma, di, do & vr van 12.00 – 18.00 uur
info@energieloketvught.nl
T 073-3032757
 

Energie + Klimaat Loket

Aardgasvrij Helvoirt en Loyola 

Voor de wijk Loyola en voor Helvoirt zijn er  uitvoeringsplannnen Aardgasvrij gemaakt samen met, door en voor de inwoners.

Uitvoeringsplannen 

Dit doet de gemeente Vught  

Stap voor stap dringen we samen de CO2 uitstoot verder terug. Ook als gemeente proberen we hier aan bij te dragen.

 wat doet de gemeente?

 
 
 

Nieuws 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-globe","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"255686"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk meer nieuws 

 

 

 Klimaat- en energiepartners

De gemeente Vught werkt samen met diverse klimaat- en energiepartners. Zij staan klaar en bieden hulp aan onze inwoners en bedrijven die vragen hebben op het gebied van klimaat en energie. Onze partners voor een duurzamer Vught zijn:

 VET-Vught        HOT        KANT       Podium C     IVN/NMVught

 

 

 

Cookie-instellingen