Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Submenu

Zienswijzeperiode op het concept Programma grootschalige opwek Vught: t/m 5 mei

25-03-2024 128 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 25 maart tot en met 5 mei kunt u een zienswijze indienen op het concept Programma.

De gemeenteraad heeft in 2021 zoeklocaties aangewezen voor mogelijke opwek van zon- en windenergie. De resultaten van het milieutechnisch onderzoek staan in het PlanMER. Met uitkomsten van het PlanMER is het concept Programma grootschalige opwek Vught gemaakt. Vanaf 25 maart tot en met 5 mei kunt u een zienswijze indienen op het concept Programma.

Als gemeente hebben we een taak om onze bijdrage te leveren aan een klimaatneutrale toekomst. Onderdeel hiervan is het zelf opwekken van energie via zon en/of wind in onze gemeente. Dit is onder meer bepaald in de regionale energiestrategie regio Noordoost-Brabant (RES).

Hoe dient u een zienswijze in op het concept Programma?
Vanaf 25 maart tot en met 5 mei kunt u een zienswijze indienen op het concept Programma. Hier kunt u het concept Programma inzien.

Een zienswijze indienen kan schriftelijk, op 2 manieren:

  • Via de mail te sturen naar zon-wind@vught.nl
    Bij het onderwerp van de mail vult u ‘Zienswijze op conceptprogramma grootschalige opwek’ in
  • Per post bezorgen bij postbus 10100, 5260 GA Vught
    U vermeldt dan op de brief dat het ter attentie van Ruimtelijk beleid is

Wat er met de zienswijzen is gebeurd wordt bij de vaststelling van het programma in het participatieverslag bekend gemaakt.

Informatieavonden in Cromvoirt en Vught en praten met de wethouder in Cromvoirt

Inloopavonden in Cromvoirt en Vught en praten met de wethouder in Cromvoirt 
Om inwoners en andere belanghebbenden kennis te laten maken met het PlanMER is op 6 maart 2024 een inloopavond gehouden in het HelvoirThuis. Hier konden mensen ook met vragen terecht. 

In Vught en Cromvoirt vinden nog twee inloopavonden plaats. Op deze inloopavonden kunt u meer te weten komen over het PlanMER, maar ook over het concept Programma Grootschalige opwek Vught en de vervolgstappen nadat dit programma door de gemeenteraad is vastgesteld. 

  • De informatieavond in Cromvoirt vindt plaats op donderdag 18 april in de Oude Herberg, van 19.30u tot 21.30u. 
  • De informatieavond in Vught vindt plaats op donderdag 25 april in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg, van 19.30u tot 21.30u. 

U kunt op deze avonden binnenlopen tussen 19.30u en 21.30u wanneer het u schikt.

Wethouder Nino de Lange (portefeuille energie en klimaat) zal daarnaast ook nog een aantal momenten in Cromvoirt aanwezig zijn om met inwoners en andere belanghebbenden in gesprek te gaan. Locatie en precieze tijden laten we u zo snel mogelijk weten.

0  reacties

Cookie-instellingen