Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Submenu

Reactieperiode op het PlanMER: t/m 24 april 2024

15-03-2024 205 keer bekeken 0 reacties

Onze gemeenteraad heeft in 2021 zoeklocaties aangewezen voor mogelijke opwek van zon- en windenergie. Die zoeklocaties zijn milieutechnisch en wetenschappelijk onderzocht naar potentie en haalbaarheid in een zogenoemd Planmilieueffectrapport (PlanMER).

U kunt t/m 24 april het plan lezen en een reactie geven.

Het PlanMER in een notendop

In dit wetenschappelijke onderbouwde plan is onder meer meegenomen wat de invloed van zonnevelden en windturbines is op de omgeving en hoe dat op een juiste manier in het landschap ingepast kan worden. Dit PlanMER is de basis voor het beleid. Met de uitkomsten van het PlanMER is het ‘Programma grootschalige opwek Vught’ (het beleid) gemaakt. Deze reactieperiode gaat alleen over PlanMER.

Let op: de zienswijzeperiode voor het Programma grootschalige opwek Vught wordt op een later moment opengesteld. Dit is anders dan hoe het in eerdere berichtgeving is genoemd. Zodra hier meer over bekend is, houden we u op de hoogte via onze gemeentelijke kanalen.

Hoe kan ik een reactie geven?

Een reactie geven kan schriftelijk, op twee manieren:

  • Via de mail sturen naar zon-wind@vught.nl. Bij het onderwerp van de mail vult u ‘Reactie op concept PlanMER grootschalige opwek’ in
  • Per post bezorgen bij postbus 10100, 5260 GA Vught

U geeft op de brief aan dat het ter attentie van Ruimtelijk beleid is

Wat er met de reacties gebeurt, wordt bij de vaststelling van het programma in een participatieverslag bekend gemaakt.

Waarom grootschalige energie-opwek?
Als gemeente hebben we een taak om aan grootschalige energie-opwek te doen. Dit is onder meer bepaald in de regionale energiestrategie regio Noordoost-Brabant. We werken aan een goed programma om deze opgave uit te kunnen voeren. Het PlanMER is een belangrijke bron voor de inhoud van het programma.

0  reacties

Cookie-instellingen