Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Submenu

Een avond Aardgasvrij Loyola: meer dan 100 geïnteresseerden

09-11-2023 177 keer bekeken 0 reacties

Hoe ga je als wijk over op duurzaam verwarmen? Wat zijn de kansen? De wijk Loyola is de eerste wijk in Vught waarvoor een uitvoeringsplan wordt gemaakt. Dát het onderwerp leeft, blijkt wel uit het aantal aanwezigen. Meer dan 100 geïnteresseerden meldden zich begin november bij de wijkbijeenkomst.

Dit onderwerp speelt sinds deze lente in de wijk Loyola. Er zijn al diverse buurtbijeenkomsten georganiseerd om de opties voor duurzaam verwarmen te onderzoeken. Wordt het bijvoorbeeld een warmtepomp (individueel)? Of gaat de voorkeur uit naar een warmtenet (collectief)? Op basis van de buurtbijeenkomsten is besloten de collectieve oplossing nader te onderzoeken.

Haalbaarheidsonderzoek
Een marktpartij heeft onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een warmtenet in de wijk Loyola. De resultaten zijn tijdens deze avond in november gepresenteerd. Hoewel het heus nog wat voeten in de aarde heeft, is de uitkomst over het algemeen positief: er zijn mogelijkheden om de wijk Loyola collectief en duurzaam te verwarmen, zowel technisch als economisch.

Volgende fase
En nu? Na de presentatie van de resultaten is gevraagd wie er bereid is om een werkgroep te vormen om de ontwikkeling van een duurzaam warmtenet naar een volgende fase te brengen. Verschillende wijkbewoners gaven aan dit te willen doen, of hierover na te willen denken. Kortom, wordt vervolgd.

0  reacties

Cookie-instellingen