Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Submenu

Doe mee met de Nationale Klimaatweek van 30 tot en met 5 november

29-10-2023 96 keer bekeken 0 reacties

Nationale Klimaatweek

Van 30 oktober tot en met 5 november is de Nationale Klimaatweek. In deze week vragen we extra aandacht aan iedereen om mee te helpen en mee te denken om het klimaat beter te maken. We zijn in Vught op 29 oktober al gestart met Festival Futura om de inwoners van de gemeente Vught op een leuke, gezellige en feestelijke wijze te inspireren om duurzamer, energiebewuster en groener te wonen en te leven.

Tips om duurzame keuzes te maken

Er zijn veel dingen die u kunt doen om positieve veranderingen te maken. Denk aan minder energie verbruiken, vaker met de trein of auto reizen (in plaats van het vliegtuig), minder afval produceren en lokale initiatieven steunen. Op de website nkw2023.nl staan veel tips om u op weg te helpen. Én als u anderen hierover vertelt, kunnen zij ook meedoen.

Energie + Klimaat loket Vught

De Nationale Klimaatweek is een kans om iets goeds te doen voor het klimaat. En laten we niet alleen in deze week actie ondernemen, maar het hele jaar door. Wilt u bijvoorbeeld uw huis verduurzamen of uw tuin vergroenen? Loop dan eens binnen bij het vernieuwde Energie + Klimaat loket Vught op het Moleneindplein 25. Stel hier uw vragen over isoleren en energie opwekken. Bekijk een warmtepomp en zonnepanelen van dichtbij. Ook maakt u hier een afspraak voor energieadvies aan huis en helpen we u op weg om de buitenruimte te vergroenen.  Openingstijden zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 – 18.00 uur. U kunt ook mailen naar: info@energieloketvught.nl of bellen: 073 – 3032757.

Groene Vughtse inspiratie

Heeft u al zelf of samen met uw buurt een mooi initiatief opgestart voor energiebesparing, verduurzaming of vergroening in uw tuin of wijk ? Laat het ons weten via info@energieloketvught.nl.  We zetten uw verhaal dan graag in het zonnetje om andere inwoners te inspireren.

Volg ons op de socials

In de Nationale Klimaatweek willen we graag wat tips met u delen en vragen aan u stellen. Tijdens Festival Futura hebben we vragen gesteld aan inwoners van de gemeente Vught en graag horen we wat uw mening hierover is. Dus houd de berichgeving op facebook en instagram in de gaten !

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen