Oplossing 2

20-01-2022
1242 keer bekeken

Wat heeft jouw voorkeur?

 

Nieuwbouw/verhuizing basisschool Het Molenven nabij dezelfde plek. Er zijn drie mogelijke plekken voor uitbreiding bij de bestaande locatie: Mogelijkheid 2a: Naast de huidige sportzaal Achter het Klokgebouw Mogelijkheid 2b: Het parkeerterrein voor de huidige school

Wat zijn de gevolgen? 

  • Het Molenven vertrekt in zijn geheel uit de huidige locatie (Het Kwartier)
  • de kinderopvang voor beide scholen blijft in Het Kwartier
  • beide scholen hebben de wens om over een eigen kindcentrum te beschikken met eigen visie/identiteit. Dat lijkt bij deze variant succesvoller dan bij de eerste variant
  • de indeling van Het Kwartier moet worden aangepast, want het gebouw is ontworpen voor twee verschillende scholen 
  • er is een veilige onderwijsomgeving voor leerlingen en personeel omdat leerlingen en personeel van elke school op dezelfde plek zijn en blijven
  • beheer en onderhoud is overzichtelijk, omdat iedere school een eigen schoolgebouw tot haar beschikking heeft
  • de stalling- en parkeerplaats voor auto’s en fietsen blijven beperkt. Als er op de parkeerplaats gebouwd wordt (2b), dan moet er een andere plek komen waar auto's kunnen parkeren
  • er is blijvend meer verkeersdrukte tijdens halen en brengen, ook op de nabij gelegen grote rotonde op de Postweg. De verkeersveiligheid is een belangrijk punt van aandacht
  • er moeten bomen gekapt worden (2a)
  • afstemming met JeugdAktief is nodig vanwege bindende afspraken over het gebied
  • het bestemmingsplan voor het gebied moet worden aangepast
  • de ruimte die met het verplaatsen van Het Molenven in het Kwartier vrijkomt, behoeft mogelijke aanpassingen voor het gebruik door De Koningslinde en Kinderdagopvang Partou
  • volledige nieuwbouw voor Het Molenven is een meer toekomstbestendige oplossing; er is geen sprake meer van gemeenschappelijk gebruik van ruimten
  • nieuwbouw voor Het Molenven is ongeveer net zo duur als oplossingsvariant 3 en ongeveer 30% duurder dan oplossingsvariant 1. We verwachten dat het structureel verbeteren van de verkeerssituatie complex en duur is
  • er komt met het verhuizen van Het Molenven naar een nieuw gebouw nabij Het Kwartier wat meer ruimte vrij in Het Kwartier zelf. Hiervoor moet een kostendekkende invulling komen

Afbeeldingen

Stemmen

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.