Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Duurzamer VughtSamen naar een groen 2050
Submenu

Energie Schoon Helvoirt

17-06-2024 71 keer bekeken 0 reacties

De werkgroep Helvoirt Aardgasvrij gaat verder onder de naam Energie Schoon Helvoirt. De naam is nieuw, maar de werkgroep niet. Die blijft actief buurtgenoten in Helvoirt stimuleren om gezamenlijk te verduurzamen, aardgas te besparen of te isoleren.

“Als onderdeel van Schoon Helvoirt zijn we gestart met het initiatief om in Helvoirt 60% aardgasreductie in 2030 te realiseren” zegt Huub Glas, projectleider van de werkgroep. “Maar aardgasreductie is niet altijd de oplossing of enige manier om te verduurzamen” vertelt Huub. “De werkgroep wil meer realiseren dan alleen aardgasreductie. De naam Energie Schoon Helvoirt past gewoon beter bij onze activiteiten, want in Helvoirt zijn we innovatief, creatief, energiek en doen we het samen”.

Deelnemers van de werkgroep zijn betrokken inwoners van Helvoirt, die zelf enthousiast zijn over het verduurzamen van hun eigen woning en hun ervaringen graag delen met andere buurtgenoten. “Bij ons in de straat staan veel huizen die op elkaar lijken. In mijn woning heb ik al veel bespaard en duurzame oplossingen uitgevoerd” zegt Ad Vriens. “Met hulp van mijn ervaringen en een persoonlijk Energieadvies van HOT kunnen we de woningen in onze buurt gezamenlijk verduurzamen en besparingen realiseren”.

Energie Schoon Helvoirt is al aan de slag gegaan met actieve buurtbewoners van de Udenhoutseweg. In een buurtbijeenkomst zijn onderling ervaringen en adviezen gedeeld over de duurzaamheid van ieders woning en vervolgens is het team Energieadvies van HOT ingezet om bewoners te voorzien van een gratis en persoonlijk Energieadvies. Maar ook buurtbewoners van de Julianastraat en rondom de Loonsebaan in Helvoirt zijn erg enthousiast en hebben samen de start gemaakt voor een duurzame straat of buurt.

Direct gratis en persoonlijk advies?
Woon je in Helvoirt en ontvang je graag direct een gratis en persoonlijk energieadvies? Meld je dan nu aan via secretariaat@coophot.nl of ga voor meer informatie naar: www.coophot.nl.

 

Cookie-instellingen